Decanaat

Als leerling maak je in de loop van je schoolcarrière nogal wat keuzes, onder andere de profielkeuze en de keuze voor een vervolgopleiding. Keuzes maken hoort nou eenmaal bij je loopbaan. Dit zijn belangrijke keuzes voor de toekomst en daar besteden we dus veel aandacht aan. Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) loopt daarom als een rode draad door het schoolprogramma. We helpen onze leerlingen vragen te beantwoorden zoals: wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat wil ik? Waar moet ik op letten? En: hoe maak ik die keuzes?

De decanen op het Maaswaal College zorgen voor het programma rondom LOB. Zij initiëren, coördineren en geven leiding aan LOB-activiteiten op school. Samen met de afdelingsleiders ondersteunen de decanen de mentoren en de LOB-coaches in hun taak de leerlingen te begeleiden bij het maken van keuzes. 

Persoonlijke ontwikkeling

Wij willen leerlingen naar de eigen ontwikkeling leren kijken. Het is de bedoeling dat je als leerling je eigen talenten herkent en leert ontwikkelen, en dat je bewuste keuzes leert maken en de eigen loopbaan kunt bijsturen. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je straks een weloverwogen studiekeuze kunt maken. We helpen je kortom bij het ontwikkelen van loopbaancompetenties. De vijf loopbaancompetenties: 

  1. Wie ben ik, wat kan ik? 
  2. Wat wil ik, wat drijft mij? 
  3. Welke soort opleiding/werk past bij mij? 
  4. Wat wil ik worden? 
  5. Wie kan mij daarbij helpen?  

Oosterweg 

De decaan van de Oosterweg is: 
Maike Peters  

 
Meer weten? Klik verder!

Veenseweg

De decaan van de Veenseweg is:
Justine Vos

Meer weten? Klik verder!