Voorlichting in coronatijd

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele voorlichtingsdata, -tijden en -activiteiten? 

Dan kunt u hier uw e-mailadres invullen.

U ontvangt tijdig over alle voorlichting informatie en/of een herinnering voor een online evenement. Dit e-mailadres wordt enkel voor dit doeleinde gebruikt en niet aan derden doorgegeven. Na de wervingsperiode, 28 februari 2021, verwijderen wij uw e-mailadres uit het systeem. Eerdere uitgaven kunt u hieronder teruglezen:

Maaswaal College Voorlichting Nieuwsbrief 01-2020

Maaswaal College Voorlichting Nieuwsbrief 02-2020

Maaswaal College Voorlichting Nieuwsbrief 03-2021

Wilt u meteen naar het schema met alle voorlichtingsmomenten op een rij? Daar hebben we linkjes klaarstaan waar uw zoon/dochter zich voor kan inschrijven en linkjes voor digitale informatieavonden voor ouders en verzorgers.

Klik hier voor het voorlichtingsschema

 

Naar de brugklas

Het is een spannende tijd: een nieuwe school, andere klasgenoten, verschillende vakken, elk uur les van een andere docent. Maar de stap lijkt groter dan die is! Op het Maaswaal College voel je je al snel thuis. Er zitten waarschijnlijk al veel van jouw vrienden en bekenden op deze school. Door de gescheiden pauzes zit je bovendien met leeftijdsgenootjes bij elkaar. En als er iets is, kun je altijd bij je mentor aankloppen. Samen zorgen we voor een fijne sfeer op school! 

Oosterweg of Veenseweg?

Het Maaswaal College heeft twee locaties. Op de Oosterweg geven we les op vmbo-niveau (kader en basis) en op mavo-niveau. Op de Veenseweg op havo-, atheneum- en gymnasiumniveau. Met een gecombineerd advies mavo/havo start je op de Veenseweg met Maaswaal NeXT.

 

Oosterweg

Op onze locatie aan de Oosterweg geven we les op alle niveaus van het vmbo. We kiezen voor een tweejarige brugperiode; jij zit zo ongehaast op het juiste niveau.

Vorig schooljaar begonnen we in het vmbo met vernieuwde beroepsprogramma’s. Je kiest nu een beroepsgericht profiel en daarnaast een aantal keuzevakken.

Denk bijvoorbeeld aan innovatieve vakken als Robotica, Ondernemen en 3D & Sign. Of kies voor Sport en Bewegen, Kennismaken met uiterlijke verzorging of Geüniformeerde dienstverlening.

Je kunt keuzevakken binnen of buiten je profiel kiezen, dat is helemaal aan jou. Zo kun je jouw kennis en vaardigheden verbreden of juist verdiepen. Bovendien krijg je op deze manier volop kansen om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Brugklassen op de Oosterweg

Vanwege het pedagogisch klimaat kan het zijn dat een leerling in het tweede jaar K/B in een klas komt met een andere leerling samenstelling. Voor de leerling betekent het dat hij/zij twee jaar kan laten zien op welk niveau hij het beste presteert. Er is sprake van een uitgestelde keuze.

Ook in het tweede jaar van de brugklas krijgt de leerling les op twee niveaus. Op de Oosterweg hebben we vier verschillende brugklassen (ook in het tweede jaar van de onderbouw), namelijk:

vmbo-b


vmbo-kb
In de kb-brugklas toetsen we op twee niveaus. Zo bepalen we op welk niveau je jouw opleiding in het tweede leerjaar kunt vervolgen.

mavo-k
Ook in de mk-brugklas beoordelen we je op twee niveaus. Op die manier kunnen we jouw sterke kanten in kaart brengen en zit je na de brugklas op het niveau dat bij jou past.

mavo-plus
In de mavo-brugklas krijg je les op mavo-niveau, met verrijkingsstof op havo-niveau. Ongeveer 10% van onze mavo-leerlingen krijgt de kans om door te stromen naar het tweede leerjaar van de havo. Al onze mavo-leerlingen volgen het Plus-programma, waarbij zij een extra theorie- of praktijkvak krijgen. Dit maakt de doorstroom naar het mbo of de havo makkelijker.

Veenseweg

Op onze locatie aan de Veenseweg kun je de opleiding gymnasium, atheneum, havo/vwo of havo/mavo (NeXT) volgen. We kiezen voor een éénjarige brugperiode (behalve bij Maaswaal NeXT); zo zit jij zo snel mogelijk op het juiste niveau. Na de brugklas kun je jouw opleiding vervolgen op het gymnasium, atheneum of de havo. Als het niet lukt op de havo, dan kun je verder in ons mavo-domein aan de Oosterweg.

Kies je voor het gymnasium? Dan leer je doorzetten, precies werken en goed naar een bron kijken. Je verdiept je in een andere wereld en je leert beter logisch denken. Al deze kwaliteiten komen goed van pas als je, tijdens én na je universitaire opleiding, aan de slag gaat met complexe vraagstukken.

Brugklassen op de Veenseweg

Op de Veenseweg hebben we vier verschillende brugklassen:

Maaswaal NeXT (mavo/havo)
In de driejarige hm-brugklas krijg je les op twee niveaus. We werken met jou aan je zelfvertrouwen, zelfstandigheid, aanpak en inzet, zodat de kans op uitstromen op havo-niveau zo groot mogelijk is.

havo
In de h-brugklas werken en toetsen we op havo-niveau.

vwo/havo
In de vh-brugklassen toetsen we op twee niveaus. Zo bepalen we op welk niveau je jouw opleiding in het tweede leerjaar kunt vervolgen.

vwo
Leerlingen in onze v-klassen maken in het eerste jaar al kennis met het gymnasium door het vak Klassieke Talen en Cultuur. Als je in de vh-klas zit, kun je deze lessen later in het jaar ook volgen.