Coming Out!

14 oktober 2021 - Beide locaties
Coming Out!

“Echt superleuk dat we weer eens iets leuks kunnen doen!” zei Ronan Vermeulen. Hij is samen met zijn klas op bezoek bij het Maaswaal College, vanwege de voorstelling “Amar speelt…”.

Het was deze week wereldwijde Coming Out dag. Dit is voor ons een belangrijk thema omdat we ons op het Maaswaal College verantwoordelijk voelen dat iedereen zichzelf mag zijn en mag ontdekken wie hij of zij is. Daarom organiseerden we een leuke interactieve voorstelling voor leerlingen van onze brugklassen en leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Wijchen. Jakob Janssen van basisschool Sint Jan Baptist uit Batenburg reageerde enthousiast: “Het ging over vooroordelen die mensen hebben over homo’s en buitenlanders. Dat is toch heel stom, één van mijn beste vrienden is een Marokkaan!"

Op het einde van de voorstelling stelde acteur Amar een aantal cruciale vragen over respect en ging hij het gesprek aan. Op de vraag of iemand worstelt met dit thema steekt een jongen zijn hand omhoog. "Ik ben homo" zei hij. “Meen je dat serieus of maak je een grapje,? zegt Amar. De jongen is echt serieus en straalt één en al zelfverzekerdheid uit. Wat knap dat hij op zo’n jonge leeftijd al zo’n groot voorbeeld is voor vele anderen. Na de voorstelling was er nog een leuke workshop aansluitend op het thema georganiseerd door de UNESCO werkgroep.

Deze voorstelling en workshops werden op maandag 11 oktober en op dinsdag 12 oktober georganiseerd. De regenboogvlaggen wapperden buiten bij beide schoolgebouwen!Terug