Docenten zonder grenzen

12 september 2018 - Beide locaties
Docenten zonder grenzen

Vijf docenten van beide locaties mogen zich met recht 'docenten zonder grenzen' noemen. Myrthe Langenhuyzen, Renee Mulder, Elise Jacobs, Rian Albers en Ellen Manders gaan dit najaar namelijk een steentje bijdragen aan het onderwijs in andere landen. Vanuit het project World Teacher van Edukans gaan Rian, Elise, Renée en Myrthe medio oktober naar Ghana, vanuit een ander project vertrekt Ellen begin oktober naar Tanzania. 


Tijdens deze bijzondere reizen zetten de docenten zich in voor professionalisering van leerkrachten en schoolleiders. Ze werken samen met docenten uit Nederland én het ontwikkelingsland aan beter onderwijs. Voorafgaand aan de reis wordt in de lessen op beide locaties van het Maaswaal College natuurlijk ook aandacht besteed aan dit project. Tijdens de lessen BVG en aardrijkskunde gaan leerlingen bijvoorbeeld in projectvorm aan de slag. 

Als UNESCO-school besteden we op het Maaswaal College veel aandacht aan internationalisering en wereldburgerschap. Dit project is daar natuurlijk een prachtig voorbeeld van: over grenzen heen kijken, verschillen accepteren en een steentje bijdragen! 

Hou de website en social media in de gaten voor een verslag van deze bijzondere reizen! Terug