Dromennacht 2018

25 april 2018 - Veenseweg
Dromennacht 2018

Op woensdag 25 april is het alweer zover: de vierde editie van de Dromennacht op de locatie Veenseweg. Tijdens dit bijzondere evenement gaan 250 brugklasleerlingen samen met verschillende kunstenaars uit de regio een nacht lang creatief aan de slag. Het doel? Zoveel mogelijk kunstwerken maken én verkopen om geld in te zamelen voor schoolgerelateerde dromen van kinderen uit Zuid-Afrika.

Afgelopen vrijdag vond de kick-off van de Dromennacht 2018 plaats en het begon meteen goed; de brugklasleerlingen kwamen al dansend in Afrikaanse sferen door de luide klanken van Jambo. Alle brugklassen kozen vervolgens een droom uit van de kinderen van stichting Born in Africa. Tijdens de Dromennacht gaan de leerlingen per klas aan de slag om geld in te zamelen, zodat de gekozen dromen gerealiseerd kunnen worden. Zij doen dit op de eerste plaats door samen met een aantal kunstenaars uit de regio kunst te maken en te verkopen. 

Maar de brugklasleerlingen halen tijdens de Dromennacht ook op andere manieren geld op voor Zuid-Afrika. Zo vindt er bijvoorbeeld een sponsorloop plaats en worden er hapjes en drankjes verkocht tijdens het evenement. Iedereen is op woensdag 25 april (20.30 tot 22.30 uur) van harte welkom om de leerlingen aan te moedigen en een bijdrage te leveren aan deze bijzondere actie! 

De Dromennacht is een evenement dat prachtig aansluit bij het UNESCO-profiel. Als UNESCO-school besteden we op het Maaswaal College in vaklessen en daarbuiten geregeld aandacht aan thema’s als mensenrechten en wereldburgerschap. Bovendien leren leerlingen hoe het is om zich in te zetten voor een ander, over grenzen heen te kijken en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.  Terug