Dromennacht 2018

25 april 2018 - Veenseweg
Dromennacht 2018

Tijdens de Dromennacht op woensdagavond 25 april was het een drukte van jewelste op het Maaswaal College (locatie Veenseweg). 250 brugklasleerlingen zijn samen met verschillende kunstenaars uit de regio een nacht lang creatief aan de slag gegaan. Het doel? Zoveel mogelijk kunstwerken maken én verkopen om geld in te zamelen voor schoolgerelateerde dromen van kinderen uit Zuid-Afrika.

Wie woensdagavond rond acht uur een kijkje nam in de lokalen trof een bijzonder schouwspel aan: brugklassers werkten in opperste concentratie aan uiteenlopende kunstprojecten. Zo beschilderden zij bijvoorbeeld canvasdoeken, bewerkten foto’s en sneden en slepen speksteen. Onder leiding van een aantal kunstenaars hebben de brugklas­leerlingen hun uiterste best gedaan om een aantal unieke werken te maken. Ouders, docenten en andere geïnterneerden konden tijdens de Dromennacht bieden op deze kunst. Uiteraard voor het goede doel.

Tijdens de kick-off van de Dromennacht kozen de brugklassen namelijk een droom uit van de kinderen van stichting Born in Africa. Met de opbrengst van de Dromennacht worden zoveel mogelijk van deze dromen gerealiseerd. De leerlingen hebben niet alleen geld opgehaald door hun creatieve kant te laten zien, tijdens de Dromennacht vond bijvoorbeeld ook een sponsorloop plaats en er werden hapjes en drankjes verkocht tijdens het evenement. Tot nu toe staat het bedrag dat de leerlingen tijdens de Dromennacht hebben opgehaald al op €4763,52! Het bedrag dat is opgehaald met de sponsorloop is daar nog niet eens helemaal bij opgeteld!

De Dromennacht is een evenement dat prachtig aansluit bij het UNESCO-profiel. Als UNESCO-school besteden we op het Maaswaal College in vaklessen en daarbuiten geregeld aandacht aan thema’s als mensenrechten en wereldburgerschap. Bovendien leren leerlingen hoe het is om zich in te zetten voor een ander, over grenzen heen te kijken en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.  Terug