Modderkolk op Oosterweg

28 november 2019 - Oosterweg
Modderkolk op Oosterweg

Modderkolk op locatie Oosterweg: voor iedereen!

Altijd al willen weten waar die kleine, grijze kastjes langs de weg voor zijn, hoe we in Nederland droge voeten houden of hoe de operatiekamers in ziekenhuizen zo schoon blijven?

Wat?

Op dinsdagavond 26 november opende het Maaswaal College, locatie Oosterweg, de deuren voor geïnteresseerden in techniek en innovatie. Op deze avond gaf het Wijchense bedrijf Modderkolk een kijkje in hun oplossingen voor maatschappelijke problemen en technische vraagstukken. Daarna lieten onze leerlingen van de locatie Oosterweg hun leerervaringen zien die ze opgedaan hebben bij diverse masterclasses bij Modderkolk op 19 en 26 november. Vele leerlingen, ouders, nieuwsgierige Wijchenaren en medewerkers van het Maaswaal College kwamen met eigen ogen zien dat Wijchen heel uitdagend en vernieuwend werk levert!

Wie?

De leerlingen van het Maaswaal College, afdeling vmbo (Oosterweg) kregen in de eerste week van november tijdens een les op school informatie over het Wijchense bedrijf Modderkolk. Daarna konden zij zich aanmelden voor twee doe-bijeenkomsten (in de vorm van een masterclass) bij het bedrijf op 19 en 26 november. Zo maakten zij intensief en praktisch kennis met techniek en innovaties onder begeleiding van hun docenten en medewerkers van Modderkolk. Ter afsluiting gaven de leerlingen een korte presentatie van deze ervaringen op dinsdagavond 26 november en werd de samenwerking bekroond met een heerlijke slagroomtaart!

Wijchen weet en doet: uniek project met het Maaswaal College

‘Wijchen Weet en Doet’ is een nieuw project van de Lionsclub Wijchen in samenwerking met het Maaswaal College en bedrijven. Vele vraagstukken, zoals bovenaan beschreven, worden in Wijchen beantwoord. Wijchen heeft veel innovatieve bedrijven, die producten maken die bijna geen bedrijf in Nederland of Europa maakt. Maar weinig Wijchenaren kennen deze topbedrijven. Wijchen weet en doet biedt geïnteresseerden de kans om kennis te maken met deze bedrijven. Het eerste bedrijf dat zich voorstelt is Modderkolk: het kent een lange geschiedenis van technische innovaties in drie sectoren: gezondheidszorg, industrie en water. 

 

 Terug