Pubquiz voor Afrika

28 september 2018 - Beide locaties
Pubquiz voor Afrika

Op donderdag 27 september was het zover; de pubquiz voor Afrika. Een initiatief van vijf docenten van het Maaswaal College in Wijchen. Midden oktober vertrekken deze docenten voor projecten van Edukans en StepOne naar Tanzania en Ghana om daar een steentje bij te dragen aan de onderwijsontwikkeling in deze landen.

Afgelopen donderdag verzamelden tachtig mensen, verdeeld over dertien teams zich voor de pubquiz in Afrikaanse stijl. Na een stuk mierzoete Afrikaanse cake kon de quiz beginnen. Met de hulp van leerlingen werden er de gehele avond hapjes en drankjes in Afrikaanse sferen geserveerd. De saus bij de samosas was heet, maar de strijd onder de teams nog vuriger.

Eerst werd de kennis over Wijchen getest, waarbij alle teams niet erg goed scoorden. Bij de foto- en muziekronde scoorden enkele teams een stuk hoger, bij de puzzelronde wist het team vanuit de sectie wiskunde echt punten te pakken. Dit team was dan ook de winnaar van de quiz en mag met het gehele team naar het Afrika Museum.

De prijs voor het meest sportieve team ging naar een vijfkoppig team bestaande uit leerlingen van beide locaties en ouders. De grote winnaars van de avond waren toch wel beide goede doelen: Edukans en StepOne. Donderdag is namelijk € 505,70 opgehaald! Al met al een hele geslaagde avond met een mooie opbrengst voor het goede doel dus.Terug