Warmetruiendag #duurzaam

2 februari 2018 - Beide locaties
Warmetruiendag #duurzaam

Oproep aan alle leerlingen en medewerkers van het Maaswaal College: trek aanstaande vrijdag een warme trui aan! Tijdens de jaarlijkse ‘warmetruiendag’, een initiatief van Klimaatverbond Nederland, zetten we de verwarming op beide locaties namelijk een standje lager. Met deze actie vragen we aandacht voor duurzaamheid en energie­besparing.

De groenste energie is natuurlijk de energie die niet wordt gebruikt. Daarom zetten we de verwarming vrijdag drie graden lager dan normaal. Deze dag besparen we 18% energie en dus 18% van de dagelijkse CO2-uitstoot! Ook in de lessen besteden we vrijdag extra aandacht aan het thema duurzaamheid. 

Als UNESCO-school zetten we ons al jaren actief in voor een duurzame wereld, onder andere door zonnepanelen, afvalscheiding en ledverlichting. Ook in lessen en buitenschoolse activiteiten staat duurzaamheid vaak centraal. Bijvoorbeeld bij het afvalproject in samenwerking met de gemeente Wijchen, waarbij brugklasleerlingen er samen voor zorgen dat de omgeving van de school schoon blijft. 

Meer weten? Kijk op de website van warmetruiendagTerug