Naar de brugklas

Naar de brugklas… Het is een spannende tijd: een nieuwe school, andere klasgenoten, verschillende vakken, elk uur les van een andere docent. Maar de stap lijkt groter dan die is! Op het Maaswaal College voel je je al snel thuis. Er zitten waarschijnlijk al veel van jouw vrienden en bekenden op deze school. Door de gescheiden pauzes zit je bovendien met leeftijdsgenootjes bij elkaar. En als er iets is, kun je altijd bij je mentor aankloppen. Samen zorgen we voor een fijne sfeer op school!
 

Oosterweg of Veenseweg?

Het Maaswaal College heeft twee locaties. Op de Oosterweg geven we les op vmbo-niveau (kader en basis) en op mavo-niveau. Op de Veenseweg op havo-, atheneum- en gymnasiumniveau. Met een gecombineerd advies mavo/havo start je op de Veenseweg, maar ben je als je dat wilt ook op de Oosterweg van harte welkom!

Oosterweg

Op onze locatie aan de Oosterweg geven we les op alle niveaus van het vmbo. We kiezen voor een éénjarige brugperiode; zo zit jij zo snel mogelijk op het juiste niveau.

Vorig schooljaar begonnen we in het vmbo met vernieuwde beroepsprogramma’s. Je kiest nu een beroepsgericht profiel en daarnaast een aantal keuzevakken.  

Denk bijvoorbeeld aan innovatieve vakken als RoboticaOndernemen en 3D & Sign.  Of kies voor Sport en BewegenKennismaken met uiterlijke verzorging of Geüniformeerde dienstverlening

Je kunt keuzevakken binnen of buiten je profiel kiezen, dat is helemaal aan jou. Zo kun je jouw kennis en vaardigheden verbreden of juist verdiepen. Bovendien krijg je op deze manier volop kansen om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Brugklassen op de Oosterweg

Op de Oosterweg hebben we drie verschillende brugklassen:


vmbo-kb
In de kb-brugklas toetsen we op twee niveaus. Zo bepalen we op welk niveau je jouw opleiding in het tweede leerjaar kunt vervolgen.

vmbo-tk
Ook in de tk-brugklas beoordelen we je op twee niveaus. Op die manier kunnen we jouw sterke kanten in kaart brengen en zit je na de brugklas op het niveau dat bij jou past.

mavo-plus
In de mavo-brugklas krijg je les op mavo-niveau, met verrijkingsstof op havo-niveau. Ongeveer 10% van onze mavo-leerlingen krijgt de kans om door te stromen naar het tweede leerjaar van de havo. Al onze mavo-leerlingen volgen het Plus-programma, waarbij zij een extra theorie- of praktijkvak krijgen. Dit maakt de doorstroom naar het mbo of de havo makkelijker.

Veenseweg

Op onze locatie aan de Veenseweg kun je de opleiding gymnasium, atheneum of havo volgen. We kiezen voor een éénjarige brugperiode; zo zit jij zo snel mogelijk op het juiste niveau. Na de brugklas kun je jouw opleiding vervolgen op het gymnasium, het atheneum of de havo. Als het niet lukt op de havo, dan kun je verder in ons vmbo-t-domein aan de Oosterweg.

Kies je voor het gymnasium? Dan leer je doorzetten, precies werken en goed naar een bron kijken. Je verdiept je in een andere wereld en je leert beter logisch denken. Al deze kwaliteiten komen goed van pas als je, tijdens én na je universitaire opleiding, aan de slag gaat met complexe vraagstukken.

Brugklassen op de Veenseweg

Op de Veenseweg hebben we vier verschillende brugklassen:

havo/mavo
In de hm-brugklas toetsen we alleen op havo-niveau. We werken met jou aan je zelfvertrouwen, aanpak en inzet, zodat de kans op verder groeien in 2 havo zo groot mogelijk is.

havo
In de h-brugklas werken en toetsen we op havo-niveau.

vwo/havo
In de vh-brugklassen toetsen we op twee niveaus. Zo bepalen we op welk niveau je jouw opleiding in het tweede leerjaar kunt vervolgen.

vwo
Leerlingen in onze v-klassen maken in het eerste jaar al kennis met het gymnasium door het vak Klassieke Talen en Cultuur. Als je in de vh-klas zit, kun je deze lessen later in het jaar ook volgen.