Facebook Instagram YouTube
Login

Naar het
Maaswaal College

Benieuwd naar het Maaswaal College?

Voor leerlingen, en ouder(s)/verzorger(s), die benieuwd zijn naar het Maaswaal College hebben we een brochure in de vorm van een magazine. Daarin staat, voor beide locaties, alle relevante informatie, weetjes & feitjes, puzzels en interviews en is gericht op schooljaar 2024-2025. Het Maaswaal Magazine voor schooljaar 2025-2026 verwachten we in oktober 2024. Hieronder vraag je deze aan, dan sturen we het naar je toe!

Ja! Ik wil de brochure ontvangen

Aanmelden en inschrijven op het Maaswaal College
 

Aanmelden voor schooljaar 2024-2025 gaat vanaf dit jaar anders dan anders. Aanmelden tijdens de open dag was NIET mogelijk omdat het definitieve schooladvies nog niet is afgegeven via het blauwe aanmeldformulier. Dat aanmeldformulier, verspreid door het samenwerkingsverband VO-VSO, vult jouw basisschool in. Alleen een volledig ingevuld formulier lever je in bij het Maaswaal College in de centrale aanmeldweek van 25-29 maart 2024. Aanmelden of instromen na deze datum gaat via en na contact met de school en de desbetreffende afdelingsleider.

Lees hier onze procedure voor toelating en aanmelding

Controleer voor inleveren of alles goed leesbaar en correct is ingevuld. Vooral BSN-nummer en handtekening(en) zijn belangrijk! Kun je niet naar het aanmeldmoment komen, stuur het formulier dan per post op of geef het op een ander moment bij de receptie af. ​Per post graag onderstaand adres gebruiken:

Maaswaal College
Postbus 444
6600 AK Wijchen

Leerlingen buiten regio Nijmegen en Wijchen
Leerlingen die op een basisschool in de gemeente Wijchen of regio Nijmegen zitten, ontvangen het aanmeldformulier via school. Leerlingen uit de regio Grave, Ravenstein en Oss downloaden het aanmeldformulier hier.

Wat gebeurt er na de aanmelding?

Na jouw aanmelding, vragen wij het onderwijskundig rapport op bij jouw basisschool en bespreken we welke extra begeleiding je eventueel nodig hebt. Zo zorgen we samen voor een soepele overgang van jouw basisschool naar de middelbare school. Op het Maaswaal College is er geen loting, er is plaats voor iedereen. 
Ben je toegelaten op het Maaswaal College, dan ben je van harte welkom op de kennismakingsmiddag. Tijdens deze middag leer je jouw nieuwe klasgenoten en mentor alvast kennen. De kennismakingsmiddag op het Maaswaal College vindt plaats op woensdag 12 juni 2024 van 14:00-16:00 uur. Deze datum en tijd is onder voorbehoud. Je krijgt hier tijdig bericht over.

Aanmelden voor leerjaar 2 of hoger

Wil je je aanmelden voor leerjaar 2 of hoger?

Download het aanmeldformulier

Vul en lever dit formulier in bij de receptie of stuur het naar de betreffende locatie. Voor vragen adviseren wij jou, of jouw ouders/verzorgers, contact op te nemen met de betreffende afdelingsleider. 

Profielkeuzeformulieren
Vanaf het derde jaar volg je, naast verplichte vaklessen, een lesrooster gebaseerd op je profielkeuze. Deze keuze is meer gericht op je interesse en je vervolgstudie. Welke keuzes het Maaswaal College heeft lees je hier: