Facebook Instagram YouTube
Login

MUN-toppers op het MWC!

Maaswaal-Plus activiteit

Maaswaal-Plus-activiteit Model United Nations (MUN):

Op vrijdag 24 mei 2024 vond aan de Radboud Universiteit te Nijmegen de grote finale van het High School Program Model United Nations (MUN) plaats. Dit MUN is een rollenspel, bedoeld voor bovenbouwleerlingen vwo, dat tot in details een zitting van de verschillende commissies van de Verenigde Naties naspeelt. En, zoals het daar hoort: in het Engels.

Zoals elk jaar nemen scholen uit het hele land aan die finale deel. En ook dit jaar was het Maaswaal College weer van de partij. Met 11 deelnemende leerlingen uit 4vwo en 5vwo  heeft onze school een uitstekende prestatie neergezet.

Het Maaswaal heeft twee “Outstanding Delegate Awards” gewonnen:

  • Emma van Krevel uit 5VC
  • Emil Sadownik uit 4VB

Daarnaast werd er ook nog een “Honorary Award” in de wacht gesleept door:

  • Tom Boers uit 5VB
  • Derk Venema uit 5VC

Maar echt alle deelnemende leerlingen hebben het prima gedaan: dus ook Maartje Spanjaards, Allison Bens, Amber van Gaalen, Noach Poos (allen 4VB), Merle Pesman (4VC), Gijs Jacobs (5VB) en Emma Fernhout (5VC):

Van harte gefeliciteerd met jullie MUN-certificaat!

Heel duidelijk was te zien hoezeer de trainingen op weg naar de finale hun vruchten hadden afgeworpen. Het Maaswaal College heeft zijn eer in het MUN dus weer hoog gehouden. Volgend jaar dus weer nieuwe kansen !

Zit je dus komend schooljaar in de bovenbouw vwo en lijkt de Maaswaal-Plus-activiteit Model United Nations jou wel wat: stuur dan een mailtje aan: Louis de Windt (l.windt@maaswaalcollege.nl).

 

Vorige pagina