Missie en visie 

Ons doel? We willen je uitdagen om jouw capaciteiten, talenten en creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen.  Het Maaswaal College is een UNESCO-school. Dat betekent dat je geregeld aan de slag gaat met vraagstukken uit de regio Wijchen én de rest van de wereld. Je krijgt kennis en je leert hoe je dingen aanpakt. Alleen én met anderen. Want school maken we samen.

Leerlingen voelen zich hier snel thuis, weten zich gezien als vriend en krijgen de ruimte om te groeien. Bovendien leren we je om durf te tonen, door je te stimuleren om je grenzen te verleggen. Ons doel is leerlingen goed voor te bereiden op de wereld van morgen; op een vervolgopleiding en een toekomst in de 21e-eeuwse samenleving. Dit alles in een veilige omgeving, dicht bij huis. 
 

In het schoolplan 2018 - 2022 staan de ambities van het Maaswaal College voor de komende jaren. Ben je benieuwd waar wij als school voor staan en gaan? Bekijk dan ons schoolplan of schoolplan op een poster

> Lees meer over onze gezonde schoolkantine!

Samen maken we school 

Als middelbare school kunnen we het natuurlijk niet alleen. We hebben elkaar nodig. Onze boodschap is niet voor niets ‘samen maken we school’. Dit doen we op de eerste plaats samen met leerlingen en docenten. Maar ook ouders zijn erg belangrijk. Als school blijven we graag met hen in gesprek. Bovendien hebben we veel contact met ondernemers uit de omgeving.  
 


 

Brede vorming

We willen ervoor zorgen dat jij na jouw middelbareschooltijd klaar bent voor de toekomst. Dat je je weg kunt vinden in de snel veranderende wereld. Daarom kiezen we voor een brede, algemene vorming: je volgt een breed pakket aan vakken en neemt deel aan verschillende activiteiten en projecten. Een goede basis voor de toekomst!  

Het hoogst haalbare diploma 

We vinden het belangrijk dat je voor het hoogst haalbare diploma gaat. We geven je daarom veel kansen om door te stromen naar een hoger niveau. Kijk bijvoorbeeld naar onze brugklassen havo/mavo: we kiezen daar bewust voor kleine klassen.  Zo krijg je met een gecombineerd advies de aandacht en begeleiding die je nodig hebt.   
 


 

Passend onderwijs 

We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Daarom werken we op verschillende manieren: klassikaal, in projectvorm en zelfstandig.  Alle leerlingen, behalve die uit 5 havo en 6 vwo, werken inmiddels met een eigen laptop. Zo kunnen we zoveel mogelijk les op maat geven; je werkt op je eigen niveau en op de manier die het beste bij jou past.