Facebook Instagram YouTube
Login

Boeken inleveren

Inname boeken en uitgifte leermiddelen

Hier lees je belangrijke informatie over het inleveren van het boekenpakket van het huidige schooljaar en over de uitgifte van het boekenpakket voor komend schooljaar.


Inname van het huidige boekenpakket

Je levert je schoolboeken in twee stappen in:

1. Eerst meld je online via Itslearning welke boeken je gaat inleveren.
2. Vervolgens kom je ze op de innamedag brengen.


Via de ELO in de online omgeving van MijnLeermiddelen staat de inleverlijst. Het inleveren van de boeken kan alleen op de inleverdag. Online inleveren kan op ieder moment.

Locatie havo-atheneum-gymnasium is de inleverdag op maandag 1 juli
Locatie vmbo basis-kader-mavo is de inleverdag op dinsdag 2 juli.

Houd je echt aan het tijdstip dat voor jouw klas geldt! Het is niet toegestaan om de boeken op een ander tijdstip of een andere dag in te leveren. Iemand anders mag jouw boeken ook inleveren. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het correct inleveren van de boeken.


Je boeken online inleveren: Lever zo snel mogelijk alvast je schoolboeken online in. In bijlage 1 vind je de instructie voor het online inleveren. Op de inleverdag zijn medewerkers van Leermiddelenservice op school om je pakket met boeken te scannen en in te nemen. Je ontvangt alleen een bevestigingsmail als je jouw schoolboeken eerst online hebt ingeleverd.


Ben je onverhoopt gezakt of ben je blijven zitten? In deze gevallen dien je ook gewoon je boekenpakket in te leveren!


Uitgifte boekenpakket voor het nieuwe schooljaar
Het boekenpakket wordt automatisch samengesteld op basis van de opleiding die door jou gevolgd wordt. Je hoeft daarvoor zelf niks te doen.

Op vrijdag 16 augustus dien je het boekenpakket zelf op school af te halen volgens een afhaalschema. In de brief met belangrijke informatie start schooljaar ontvang je meer informatie over hoe dat gaat.


Overige leermiddelen
Niet alle leermiddelen zijn gratis, terwijl deze door de school wel verplicht kunnen worden gesteld. Het gaat om zaken als: pennen, schriften, atlas, woordenboeken en rekenmachine. Voor beroepsgerichte zaken kan het gaan om veiligheidsschoenen, werkkleding enz.
Let op: De leerlingen van 4 en 5 havo en van 4, 5 en 6 vwo hebben voor het vak wiskunde een grafische rekenmachine nodig.
De grafische rekenmachine moet door het College van Toetsen en Examens (CvTE) een goedgekeurde 'examenstand' hebben. (Deze stand is verplicht tijdens het centraal examen en het schoolexamen.) De sectie wiskunde adviseert de Casio FX-CG50 omdat de instructies in de
lessen hier vooral op gericht zijn. In het verleden heeft de sectie ook gewerkt met de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T, dus die is ook goed bruikbaar. De voorkeur gaat wel uit naar de Casio FX-CG50.


Als je nog vragen hebt, dan neem je contact op met jouw locatie. 

Bijlage 1:

Instructie online inleveren

  1. Log in op onze ELO Itslearning (https://maaswaalcollege.itslearning.com).
  2. Klik in de bovenste menubalk binnen Itslearning op “LS-inleveren”.
  3. Maak met je smartphone één foto van al je boeken (leg de boeken op een stapel en maak een foto van de ruggen van de boeken), upload de foto in je account en bewaar deze foto voor de zekerheid.
  4. Lever ‘online’ je boeken in en laat je e-mailadres achter (als je examenkandidaat bent laat je een privé e-mailadres achter).
  5. Verwijder kaftpapier en notitieblaadjes en pak de juiste boeken in.
  6. Stop nooit boeken in boeken, bijvoorbeeld je antwoordboek in je leerboek.
  7. Doe de stapel in een stevige plastic tas.
  8. Lever je boeken volgens het inleverrooster in op school.
  9. Zorg ervoor dat je alle boeken die op de inleverlijst staan ook daadwerkelijk inlevert. Indien je een boek niet bij je hebt, dan word je verzocht om het boek thuis op te halen om het alsnog diezelfde dag in te leveren. Indien je boeken niet inlevert, wordt 40% van de nieuwprijs in rekening gebracht.
  10. Je ontvangt alleen een ontvangstbevestiging als je jouw schoolboeken ook online hebt ingeleverd.

Vorige pagina