Facebook Instagram YouTube
Login

WWW 2023

Opbrengst €8886,44!!

 

Video: Docent Veerle Slobbe legt uit wat er in de vijfde editie van de WWW gaat gebeuren!

Op dinsdag 30 mei ging de Wijchens Warmste Week weer van start op locatie vmbo basis-kader-mavo. Een week vol (Unesco) activiteiten waarbij alle eerste-, tweede-, en derdejaars leerlingen van vmbo basis-kader-mavo kennis maken met en geld inzamelden voor het goede doel. Vorig jaar is er circa 13.000 euro opgehaald voor giro 555, wat ten goede kwam aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De leerlingen verzinnen vooraf zelf acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Van grasmaaien tot boodschappenservice: alles om de sponsorkaart zo vol mogelijk te krijgen. In de WWW zijn er veel lessen en activiteiten rondom het goede doel geweest en werd err nog een eindsprint gemaakt tijdens het Wijchens Warmste Festival op vrijdag 2 juni. Ook dit jaar gingen er drie docenten drie dagen ons eigen Wijchens Warmste Woning in om vervolgens tijdens het Wijchens Warmste Festival feestelijk bevrijd te worden. Op donderdag 1 juni bleven100 leerlingen met de hoogste opbrengst op school slapen. Ook dan werden er veel leuke activiteiten georganiseerd. 

 

Tijdens het Wijchens Warmste Festival op vrijdag 2 juni werd de eerste (vorlopige) eindstand bekendgemaakt: 8886,44 euro!!

Dit jaar is voor Amnesty International gekozen als bestemming voor deze opbrengst. Deze organisatie zet zich in voor mensenrechten (één van de vier pijlers van Unesco), vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid. Dat doen zij door verschillende acties waaronder Write for Rights, waar het Maaswaal College ook ieder jaar aan meedoet. Momenteel zetten zij zich onder andere in voor vluchtelingen uit Mexico naar de VS, voor de schending van mensenrechten in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en voor vrouwenrechten in het Midden-Oosten. Ook geven zij voorlichting op het gebied van demonstreren en (vrouwen)rechten door middel van landelijke campagnes zoals #LetsTalkAboutYes.

Meer weten over Amnesty International: Lees er hier meer over op hun website.

Alsnog een donatie doen? Scan de QR-code in de afbeelding of hieronder. Alle donaties verzamelen we via de code WWW2023 en gaat geheel naar Amnesty International. 

 

 

Vorige pagina