Facebook Instagram YouTube
Login

WWW 2023

Wijchens Warmste Week 2023

Vanaf dinsdag 30 mei gaat de Wijchens Warmste Week weer van start op locatie vmbo basis-kader-mavo. Een week vol (Unesco) activiteiten waarbij alle eerste-, tweede-, en derdejaars leerlingen van vmbo basis-kader-mavo kennis maken met en geld inzamelen voor het goede doel. Vorig jaar is er circa 13.000 euro opgehaald voor giro 555, wat ten goede kwam aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De leerlingen verzinnen vooraf zelf acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Van grasmaaien tot boodschappenservice: alles om de sponsorkaart zo vol mogelijk te krijgen. In de WWW zijn er veel lessen en activiteiten rondom het goede doel en kan er nog extra ingezameld worden. Ook dit jaar gaan er drie docenten drie dagen ons eigen Wijchens Warmste Woning in om vervolgens op vrijdag 2 juni tijdens het Wijchens Warmste Festival feestelijk bevrijd te worden. Op donderdag 1 juni mogen 100 leerlingen met de hoogste opbrengst op school blijven slapen. Ook dan worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. 

Iedereen is op vrijdag 2 juni uitgenodigd voor het Wijchens Warmste Festival van 14:00-16:00 uur. De docenten bevrijden we tegen 15:30 uur tegelijkertijd met de bekendmaking van het eindbedrag.

Dit jaar is er voor Amnesty International gekozen. Deze organisatie zet zich in voor mensenrechten (één van de vier pijlers van Unesco), vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid. Dat doen zij door verschillende acties waaronder Write for Rights, waar het Maaswaal College ook ieder jaar aan meedoet. Momenteel zetten zij zich onder andere in voor vluchtelingen uit Mexico naar de VS, voor de schending van mensenrechten in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en voor vrouwenrechten in het Midden-Oosten. Ook geven zij voorlichting op het gebied van demonstreren en (vrouwen)rechten door middel van landelijke campagnes zoals #LetsTalkAboutYes.

Meer weten over Amnesty International: Lees er hier meer over op hun website.

Graag meteen een donatie doen? Scan de QR-code in de afbeelding of hieronder. Alle donaties verzamelen we via de code WWW2023 en gaat geheel naar Amnesty International. De totaalopbrengst van de WWW delen wij uiteraard vanaf vrijdag 2 juni op onze social mediakanalen, Maaswaal Nieuws en op onze website.

 

 

Vorige pagina